zwiększenie prześwitu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

IMO wszystko zalezy od tego w jakim stanie sa oryginalne amory plus ori springi, jak obie te rzeczy sa juz zjechane, to montujac np nowe B6 plus tulejki plus springi na bezdroza powinno pujsc do gory wiecej niz 2cm
    Spritmonitor.de

Komentarz

• Paweł T
      Elegance
      • 2006
      • 784

ja mam tulejki z przodu i wszystko pozostałe seryjne, jest trochę wyżej nie powiem ile, ale nigdny nie uderzam miską w podłoże, mam jeszcze osłonę niezniszczoną i o to przede wszystkim chodzi, tulejki chronią miskę przed rozbiciem
      TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• Masmo
        L&K
        • 2005
        • 1145

Zamieszczone przez autorus
        Ale jak założysz b6 jednorurowe, to ponoć z tulejkami kiepsko. Niestety te na złe drogi trzeba wywalić.
        To załóż dwururowe jak Ja. :wink:

[ Dodano: Nie 01 Paź, 06 22:17 ]
        Zamieszczone przez Czader
        ale ktos pisal ze podnoszenie przodu wyglada tak ze tulejki daja 2-3 cm no i jak sie dolozy sprezyny nie wiem czy 4X4 czy z zestawu na zle drogi to idzie w gore dalsze 2 cm .... Co Wy na to ?
        My na to, że to nieprawda. Jak wyżej pisaliśmy zestaw na złe drogi ma springi podobnej wysokości tylko sztywniejsze. Tulejki dają jakieś 2,5 cm i tyle jest wyższy 4x4 i z zawieszniem na złe drogi albo z serynymi springami i dodanymi tulejkami. Nie ma Oct wyższych o 4 cm od serii :!: :!:
        Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• dzik69ku
          Classic
          • 2006
          • 29

czy takie tuleki beda pasowac do fabii

Komentarz

Zamieszczone przez Masmo
            Nie ma Oct wyższych o 4 cm od serii :!: :!:
            Nie ma, ale będzie-octavia Scout ma być 16mm wyższa niż 4x4 i to od dwójki, która jest wyższa niż jedyka.

Moja jedynka jest 15 mm niższa niż standard ("sportowe" zawieszenie) i choć nie narzekam na dobijanie - domyślam się, że silnik benzynowy jest lejszy, niż diesle, a sprężyny twardsze i mało buja - to prześwitu jednak przydało by się trochę - mam już lekko nadszarpniętą osłonę, ale to na własną prośbę (pojechałem drogą, ktorą wcześniej jechałem 4x4).

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

alfik, Do II juz w tej chwili mozna wybrac pakiet na bezdroza i moge Ci wrzucic fotke jak terenowo taka wyglada

Jak to mawiaja, prawie jak Subaru :twisted:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Masmo
                L&K
                • 2005
                • 1145

Zamieszczone przez alfik
                ....ale będzie-octavia Scout ma być 16mm wyższa niż 4x4 i to od dwójki, która jest wyższa niż jedyka. .....
                Na pewno będzie to z mojego punku widzenia ciekawe autko i nie mające zbyt dużej konkurencji. Gdyby tak 2.0 TDI plus program :szeroki_usmiech
                Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

Dzięki portalowi kupiłem oktawię z pakietem na bezdroza (+800,-) Sprzedawca mnie zniechęcał do tego pomysłu bo na taką skodę(i prowizje od sprzedaży) trzeba czekać 9-tygodni.Poczekałem niewiele dołożyłem i jestem bardzo zadowolony.Konsultacja z pracownikiem serwisu rozwiała wszelkie moje wątpliwości :!: Od sierpnia przejechałem skodą juz sporo kilometrów po drogach polnych(tereny rolnicze +bezdroża suwalszczyzny) Naprawdę warto ,polecam.

Komentarz

• darkogda
                    Drive
                    • 2006
                    • 48

Zamieszczone przez nico21
                    kupujesz tulejki podwyzszajace i wssadza sie na amortyzatroy. Nadwozie z przodu zwiekasz sie ojakies 20mm.
                    Kto podpowie gdzie takie tulejki można nabyć w tej cenie?

Komentarz

• RomanS
                      Elegance
                      • 2004
                      • 804

darkogda, ja kupowałem w ASO.
                      Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

Pracuję...